top of page
  • Raydekart Raydolap

Sürgülü Dolap Aksesuarları

Sürgülü dolap aksesuarları, tasarıma ek çekmeceler, mücevher bölmeleri, asansör tipi askılar, kapı ve çekmece kilitleri, kravat, kemer ve pantolon askılıkları, led aydınlatma, ışıklı askı modelleri şeklinde sıralanmaktadırlar. Bu aksesuar elemanları, sürgülü dolap modellerine eklenerek, dolapların fonksiyonel özellikleri yükseltilirken, kıyafetlerin daha düzenli şekilde muhafaza edilmesi sağlanır.

Mücevher bölmeleri, saat, kolye gibi aksesuarların düzenli olarak muhafaza edilmesini, askılar tüm tekstil ürünlerinin kırışmadan ve bozulmadan korunmasını, asansör tipi askılar yüksek raf alanlarına kolaylıkla ulaşmayı sağlarlar. Metal sepetler ise dolap içerisinde ayakkabıların muhafaza edilmesini kolaylaştırırlar.


Sürgülü Dolap Sistemleri Nelerdir?

Sürgülü dolapların farklı sistem çeşitleri:

  • Dıştan çalışan,

  • İçten çalışan,

  • Alt ve üstten sürgülü,

  • Alüminyum raylı ve tekerlikli,

  • Otomatik şekilde kapanan, hafif sürgülü dolap sistemleri,

Sürgülü diğer bir ifade ile raydolaplar, kapak ve gövde bölümlerini birleştiren sürgü aparatları ile meydana getirilirler.

Kapak kapama hamlesi ardından, kapağın kendi kendine çarpmadan kapanmasını sağlayan hafif sürgü mekanizmaları, 40 kg taşıma kapasitesine uygun olarak üretilen ve rulmalı polimer tekerleklere sahip olan, kapak altındaki taşıyıcı mekanizmalar için kılavuz görevi gören aparatlardır.

Kapaklarda üst ray ve alt ray bölümlerine yerleştirilen sürme kapak mekanizmaları ise yaylı plastik ve alüminyum tasarıma sahip, 60 kg’ye kadar yük taşıyabilen, rulmalı tekerlikler ile çalışmaya uyumlu ve poliamid kaplı aparatlardır.


Camlı Sürgülü Dolap

Camlı sürgülü dolap diğer bir ifade ile camlı raydolap, sürgülü kapak bölümleri renkli cam çeşitleri ile oluşturulan ve modern dış görünüme sahip olan mobilya çeşididir. Camlı sürgülü dolaplar ahşap, parlak lake, mdf dolap gövdelerine sahiptirler. Bu dolap çeşitlerinin cam materyal ile tasarlanan kapakları dolap gövde kısmına alt ve üst bölümden montajı yapılan rulmalı tekerler ve ray mekanizmaları ile monte edilirler. Yöntem sayesinde modern sürgülü dolap tasarımları kategorisinde yer alan, ergonomik, camlı sürgülü dolap tasarımları elde edilmektedir.


Ahşap Ve Lake Sürgülü Dolap

Ahşap ve lake sürgülü dolap modelleri hakkında detaylı bilgiler şöyledir:

  • Ahşap sürgülü dolaplar, dolap kasa ve kapak tasarımları ahşap ile üretilen, kapakların sürgülü ray ve tekerlek sistemleri ile gövdeye montaj edilmesi ile oluşturulan mobilyalardır. Ahşap sürgülü dolaplar su geçirmez cila uygulana seçenekleri sayesinde, banyo, salon, yatak odası mutfak alanlarında kullanıma uygun hale getirilirler.

  • Lake sürgülü, ray dolap modelleri parlak veya mat dış görünüm ile tasarlanan, farklı renklerde üretilen, sürmeli kapak tasarımlarında cam ve ayna eklemleri ile üretilme avantajı sunan mobilyalardır. Portmanto, yatak, kıyafet, çocuk odası, banyo ve mutfak ve giyinme odası alanlarında kullanıma uygun seçeneklerdir.

128 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page