top of page
  • Raydekart Raydolap

Özel Ölçü Raydolap


Özel Ölçü Raydolap

İlk olarak yatak odası takımlarında kullanılmaya başlanan bu sistem, sağladığı kolay kullanım ve konforu nedeniyle, geniş kullanım alanına kavuşmuştur. Genel kullanım alanı gardırop olup, bir diğer adı da sürgülü kapılı gardıroptur. Kapıların bir ray sistemi içerisinde ileri geri olmak üzere hareketiyle kullanılan bir dolap türüdür. Kapaklı gardıroplar açıldığında, ihtiyaç duydukları alan sebebiyle çok kullanışlı değillerdir. Odanın kullanışını ve eşya hareketinin büyük bir bölümünü etkileyen dolap kapakları artık sorun olmaktan çıkarılmıştır. Genişleyen kullanım alanı ile ray dolap sistemlerini artık ofislerde de görmekteyiz.

Ray Dolap Kullanım Avantajları

En büyük avantajı kapladığı alandan tasarruf etmesidir. Bir diğer avantajı ise uzun ömürlü olmasıdır. Kullanılan malzeme genellikle MDF veya suntalamdır. Kullanıldığı odada geniş alana ihtiyaç duymadığından, eşya hareketlerini ve temizliği kolay hale getirir. Şık ve zarif tasarımları olan raydolap sistemleri, sağladığı geniş iç hacim ise bir diğer avantajıdır.

Kişiye Özel Ray Dolap Sistemleri

Hazır dolap seçeneklerinden ziyade kişiye özel olarak da tasarlanabilen ray dolap sistemleri de mevcuttur. İstenilen boy ve ebatta hazırlanan ray dolapların, renk ve malzemelerine bile karar verilebilmektedir. Özel ölçülü tasarım ray dolaplarının en önemli avantajı, iç tasarımını ihtiyacınıza göre dekore edip, kullanışlı hale getirebilirsiniz. Dış yüzeyini komple ayna isteyebileceğiniz gibi, tamamen camdan da tercih edebilirsiniz. Evlerde en çok şikâyet konusu saklama alanlarıdır, bu sorun ray dolap sistemleriyle en aza indirilmiştir. Genç ve Çocuk Odalarında, antre düzenlemelerinde (portmanto) ve ofislerde kullanımı hızla yayılmıştır.

Kullanılan Malzemenin Önemi

Ray kısmında kullanılan malzemenin, teknolojik üstünlükleri ve dayanıklılıktan kaynaklanan fiyat farklarına sahiptir. Kapıları hızla kapatmanıza rağmen, sert kapanmalarının önüne geçen mekanizmalar kullanılır. Böylelikle dolapların uzun ömürlü olması sağlanır. Gövde imalatında kullanılan malzemenin en az 4 santimetre olması gerekmektedir. Bu yine dolabın ömrünü uzatan önemli bir faktördür. Raydolap sisteminde ömrü uzatan bir diğer önemli faktörde çekmecelerdir. Sık kullanılan çekmecelerin sessiz ve fren sistemi içermesi gerekmektedir. Böylelikle sıkışma ve sert çarpmaların önüne geçilecektir. Kullanılan malzemenin kalitesine dikkat etmek gerekir zira kullanılan malzeme dolabınızın ömrünü doğrudan etkileyecektir.

329 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page