top of page
  • Raydekart Raydolap

Raydolap İmalatı


Ray Dolap İmalatı

Ray dolap genellikle evin yatak odalarında daha çok tercih edilmektedir. Kullanımın da sağladığı kolaylıklar ve birçok işleve sahip olması ile normal dolaplardan ayrılmaktadır. Bunlar:

Raydolap ömrünün uzun olması ve estetiği ile çok tercih edilenler arasındadır.

Normal dolaplardan ziyade ray dolap kapaklarının sunduğu avantaj, çocuklar tarafından kolay açılamamasıdır. Böylece çocuklarınızı ev ortamında güvenle ve huzurla koruyabilirsiniz. Lamine ve MDF gibi sağlam özellikleri bulunmaktadır.

Eviniz küçükse raylı dolap ile kendi odanızda yer açıp müsait ortamlar oluşturabilirsiniz.

Ray dolap ayna kapaklı olsun, cam kapaklı ray dolaplar olsun, görünüm açısından güzel konseptlere sahiptir.

Ray Dolabın Tercih Edilme Nedenleri

Ray dolap ilk başta, zeminden tavana kadar kullanım alanı sağlamaktadır. Normal dolapların %60'ını kullanabilirken, raylı dolapların %100'lük olarak alanını kullanabilirsiniz.

İsteğe ve ihtiyaca göre tasarlanıp özelleştirebilme imkanı bulunmaktadır.

Dolapların içi o kadar büyüktür ve geniştir ki aksesuarlarınızı da güvenle yerleştirebilmektesiniz.

Raylı Dolabın Montaj Uygulaması Nasıl Yapılır?

Evinize özel olarak dizayn ettiğiniz raydolap projelendirilip imalat aşamasına geçildiğinde fabrikada hijyenikçe kesimleri tamamlanır. Profesyonel montaj ekiplerle beraber modüler sistem haline getirilir. Daha sonra özenle paketlenip evinize nakledilir. Nakletme sırasında ekipler taşımaya epey dikkat ederek işlemleri gerçekleştirir. Çünkü birçok bölümde taşıma esnasında dolaplar hasar görebilmektedir. Bu yüzden taşıma sistemi önemlidir.

Dolapları monte etmeden önce ustalar evin ölçülerini kontrol ederken düzgünce dolapları monte ederler. Ray kapakları montaj esnasında yer ve taban yamukluklarını dikkat ederek düzgün ve sessizce çalışmasını sağlamaktadır.

Eskiden raylı dolaplar, rulmanlı sistemler aracılığıyla kullanıyordu. Birçok kullanılan kişilerce, rulman sistemlerinin çok ağır olmasından ve sesli çalışmasından şikayet etmektedirler. Günümüzde raylı dolaplar gelişen teknoloji ile raylı sistemleri de gelişti. Dolayısıyla şu an üretilen raylı dolaplar, gayet sessiz ve hafif sistem olarak çalışmaktadırlar.

Dolapların monte edilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de, dolapları monte ederken teraziye almaktır. Çünkü raylı dolapların monte edilirken teraziye alınması, onlara daha uzun ömürlü bir kullanım sağlamaktadır.

Raylı Dolaplarda Hangi Malzeme Çeşitleri Kullanılmaktadır?

Raylı dolaplarda malzeme seçenekleri üç gruba ayrılmaktadırlar. Bunlar; gövde, çekmeceler ve kapaktır. Gövde de modüler sistem tercih edilmelidir. Kapaklarda hafif ve sessiz çalışan sistemler olmalıdır. Çekmeceler de ise sessiz çalışan frenli sistemleri tercih edebilirsiniz.

344 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page