top of page
  • Raydekart Raydolap

Raydolap Kapak Modelleri

Raydolap Kapak Modelleri

Raydolap kapak modelleri, ahşap, ahşap görünümlü, aynalı, lake, cam, gövdesiz alüminyum, parlak lake, laminat, mdflam, ahşap mdflam raylı dolap kapakları çeşitleri başlıkları ile sıralanmaktadırlar. Her bir Raydolap kapağı modeli kendine özgü farklı materyal cinslerinden üretilirler. Bu duruma bağlı olarak raydolaplar dış tasarımlarında kendilerine özgü şık detaylara sahip olurlar.


Lake Raydolap Kapakları

Lake ray dolap kapakları hakkında detaylı bilgiler şöyledir:

  • Lake raydolap kapakları, ham MDF ürünü üzerine yapılan astarlama işlemi ardından, MDF’nin poliüretan veya dayanıklı akrilik boya çeşitleri ile renklendirilmesi sonucunda oluşturulmaktadır.

  • Lake raydolap kapakları, ham MDF üzerine polyester astar atma tekniği ardından renklendirilme işlemine tabi tutuldukları için % 100 boya ile kaynaşırlar. Bu işlem ile astar sayesinde kapak hammaddesinin dış ortam ile ilişkisi tamamen kesilir. Kapaklar yöntem sonunda buhardan, nemden ve sudan etkilenmeme özelliğine sahip olmaktadırlar.

  • Lake ray dolap kapakları, pürüzsüz bir dış yüzeye sahip olmalarına bağlı olarak evin her köşesinde dekorasyona uygun şekilde kullanılabilme niteliği taşırlar.

  • Salon, mutfak, banyo gibi alanlarda aynı anda kullanıma uygun olan ve yıllar sonra dahi canlı ve parlak görünümünü koruyan kapak tipleri lake raydolap kapaklarıdır.


Ahşap Mdflam Raydolap Kapakları

Ahşap Mdflam ray dolap kapakları hakkında detaylı bilgiler şöyledir:

  • MDF’nin açılımı Medium Density Fibreboard şeklinde ifade edilmektedir. Türkçeye ise orta yoğunlukta odun lifi plakası şeklinde çevirmek mümkündür. Bu bilgilere bağlı olarak ahşap temelli odun liflerinin işleme tabi tutulması ile Ahşap Mdflam kapak çeşitleri meydana getirilir.

  • MDF, odun liflerinin sıcakta sertleştirilmiş, güçlü reçine yapıştırıcılar ile karıştırılması ve presleme işlemine tabi tutulması sonucunda tasarlanmaktadır. Oluşturulan bu MDF ürün ise teknolojik emprenye makineleri yardımıyla melamin reçinesine kaplanırlar. İşlem ardından dekor renk kağıtları ile kaplanan, ray sistem aparatları monte edilen ve son halini alan, su geçirmez, yanmaz kapaklara Ahşap Mdflam ismi verilmektedir.


Aynalı Raydolap Kapakları

Aynalı ray dolap kapakları hakkında bilgi detayları şöyledir:

  • Aynalı ray dolap kapakları, ahşap, lake, mdflam gibi dolap kapakları üzerine ayna uygulamaları veya gövdesiz raydolap kapağı çalışmalarında büyük ebat ölçülerinde ayna kullanımı ile tasarlanan kapak çeşitleridir.

  • Salon, yatak odası bölümlerinde aynalı ray dolap kapakları tercih edilerek, iç mekanlar standart metrekare değerlerinden daha geniş görünüme kavuşturulurlar. Aynalar mekanda üç boyutlu görünüm etkisi kullanma avantajı sunmaktadır.

  • Diğer yandan çarpıcı bir dekor oluşturmak için ise aynalı ray dolap kapakları, dolap gövdesine eklenen led aydınlatmalar ile aynı anda kullanılmaktadırlar.

55 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page