top of page
  • Raydekart Raydolap

Sürgülü Dolap Sistemleri

Sürgülü dolap sistemleri, dıştan, içten, aynı anda alt ve üst bölümden rulmanlı tekerlekle sürmeli, otomatik olarak kapanan hafif sürmeli, rulmanlı tekerleklere ek alüminyum ray aparatlı sürgülü dolap sistemleri şeklinde sıralanmaktadırlar.

Bu sistemler arasında yer alan hafif sürgülü dolap sistemleri, dolap kapaklarının kapatma hamlesi ardından, çapmadan kendi kendilerine kapanmasını sağlayan mekanizmalardan oluşturulurlar. Bu mekanizmalar, 40 kg taşıma kapasitesine sahip olan ve rulmanlı tekerlekler ile aynı anda kullanılma fonksiyonuna sahip olan polimer aparatlardır.

Üst, alt, iç ve dış kapak bölümlerine yerleştirilerek, kapakların dolap gövdesine montajını sağlayan sürgü mekanizmaları ise poliamid kaplı ve gizli tekerlek tasarımlarına sahip aparatlardır. Bu aparatlar sayesinde içten ve dıştan sürgülü dolap sistemleri oluşturulur.


Sürgülü Dolap Seçenekleri

İç mekanlarda farklı alanlarda kullanıma uygun sürgülü dolap seçenekleri:

  • Yatak odası, çocuk odası dolabı

  • Mutfak, banyo dolabı,

  • Kiler ve depolama alanlarında kullanıma uygun dolap,

  • Portmanto ve geniş hacimli gardolap formunda tasarlanan sürgülü dolap seçenekleri,

Farklı seçenekleri ile ev ve ofis alanlarında kullanıma uygun detaylar taşıyan raydolap tasarımları, iç mekan alanlarından tasarruf sağlanmasına olanak tanırlar. Dekorasyona uygun detaylara sahip olan sürgülü dolaplar, alüminyum profil ve çerçeve eklemeli veya parlak lake modelleri ile ofis alanlarında da kullanılırlar.


Sürgülü Dolap Ham Maddeleri

Sürgülü, raylıdolaplar belirli ham madde çeşitlerinden üretilirler. Bu ham maddelerden lake, ahşap, mdf, alüminyum, parlak lake, laminat gibi seçenekler sürgülü dolapların gövde kısımlarının üretiminde kullanılırlar. Bu ham madde seçenekleri ile dolap gövdelerinin suya, neme, darbelere ve ısıya dayanıklı hale getirilmesi sağlanmaktadır. Ham madde tercihleri ile raydolap seçenekleri sadece yatak odasında değil mutfak ve banyo alanlarında da kullanıma uygun hale getiriler.

Sürgülü dolapların kapak tasarımlarında ise cam, ayna, ahşap, parlak lake, mdf ham madde seçeneklerinin kullanımı tercih edilir. Bu materyaller hem renk uygulamalarının yapılmasına hem de sürgü mekanizmalarının montajının sağlanmasına elverişli koşulları sunmaktadırlar. Dayanıklı kapak tasarımları için ideal ham maddeler olan parlak lake ve ahşap, modern dekorasyon görünümünü ön plana çıkaran seçeneklerdir.

Sürgülü Dolap Tasarımı Ve Hacim Bağlantısı

Sürgülü dolapların tasarım detayları ile sahip oldukları iç hacimlerinin bağlantısı hakkında bilgiler şöyledir:

  • Sürgülü dolap modelleri tasarımlarında dikey ve ana gövde bölümlerinin kaç adet kullanılacağı dolabın hacim özelliğini belirler. Adet sayısı yükseldikçe, dolabın iç hacmi genişler.

  • Ray dolap kapak tasarımlarının adet sayısının yükselmesi halinde iç hacim ve raf uygulama alanı genişliği yükselir.

112 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page